Deri Ceket Tamiri

*Yıpranmış ya da hasar görmüş deri parçaların onarımı ve değişimi.
*Kullanıma bağlı oluşan kırışık ve katlanma izlerinin giderilmesi.
*Kol kısaltma.
*Beden kısaltma.
*Beden daraltma.
*Düğme, Fermuar ve aksesuar değişimi.
*Astar değişimi.
*Astar tamiri.
*Boyama.
*Renk değişimi.
*Renk karartma.
*Su geçirmez kaplama.
*Boya koruyucu kaplama.
*Deri ütüsü.
*Deri temizleme.
*İlave monte/demonte kürk yaka ekleme.

[Her türlü deri, süet, napa, nubuk, çocuk deri ceketlerinizin tamir ve boyama işleri, uzman kadromuz tarafından ekonomik ve hızlı biçimde yapılır...]

 

Çevre ve insan

Deri ve Kürk tamirinde kullanmış olduğumuz ilaç ve kimyasallar, Çevre ve insan sağlığına uygundur..

Deri Mont

200 'den fazla deri mont modellerimiz ve çok ciddi sayıda stoklarımız ile üretmeye devam ediyoruz.

Deri Mont Boyama

Deri giysi ve deri eşyalar zaman içinde çevre koşulları, kullanım farklılıkları ve kullanılan 
deri parçalarının doku farklılıkları nedeni ile renkleri solabilir ve renkleri değişebilir.
Deri kıyafetlerinizi boyatarak onları ilk günkü göz alıcı formuna kavuşturabilir
ve onları uzun yıllar daha sağlıklıca kullanabilirsiniz.

Boyama işleminden sonra deri kıyafetinizin boyası akmaz.
Boyama işleminden sonra renkte abraj ve ya garni olmaz.
Boyama işleminden sonra deri kıyafetinizin üzerindeki kırışıklıklar kaybolur.
Boyama işleminden sonra deri kıyafetiniz göz alıcılığını uzun yıllar korur.

[Şirketimizde deri boyama işi "El emeği" yöntemi ile yapılmaktadır.
"El emeği" yöntemi derinin orijinal boyama ( fabrika boyama) şeklidir. ]

 

DERİ MONT ÜRETİMİ

Dericilik, derinin fiziksel ve kimyasal işlemlere tabi tutulup kullanılacak hale getirilmesidir. Dericilik çok eski bir sanat dalıdır. Tarihin en eski çağlarından beri insanlar dericilikle uğraşmış, üstünde durup geliştirerek ayakkabı, terlik, elbise, yelken vs... gibi türlü eşyalar yapmışlardır. Eski Türkler deriden sandıklar, hayvanlar için semerler yaparlardı. Ayrıca deri üstüne işlemeler yaparak süs eşyası olarak kullanırlardı. En güzel deri işleri; Türkler, Araplar, İspanyollar ve Venedikliler tarafından yapılırdı. İspanyollar dericiliği Araplardan öğrenmişlerdir. O sıralarda Anadolu'nun hemen her köşesinde dericilik gelişmiş haldeydi. İmparatorluk ordusunun koşum takımlarını yapıyorlardı. Fransızlar dericiliğe başladıkları zaman deri teknolojisini Osmanlılardan aldılar. Türkiye'de modern deri sanayi İstanbul'da II. Mahmud zamanında Beykoz deresinde tabakhane kurularak faaliyete geçmiştir. Burada yapılan deriler ordunun ayakkabı ihtiyacını karşılamak için askeri ayakkabı yapımında kullanılmaya başlanılmıştır. Kurtuluş savaşı sırasında ordunun ayakkabı ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamıştır. Daha sonra İstanbul'da Kazlıçeşme'de, Ege bölgesinde ve Anadolunun bazı şehirlerinde özel ve modern deri fabrikaları açılmıştır. Bu fabrikaların ürettiği deriler, kendi ihtiyacı karşıladığı gibi çeşitli yabancı ülkelere de ihraç edilerek Türkiye'ye döviz getirmektedir. Deri üretiminde büyükbaş ve küçükbaş hayvan derilerinden istifade edilir. Bunlar sığır, keçi, oğlak, koyun ve kuzu derileridir.

Derinin kimyasal yapisi

Deri kimyasal olarak % 55 karbon, % 6-8 hidrojen, %19-25 oksijen, % 14-20 azot, % 0,5-1,5 kükürtfosfordemiriyot ve klordan meydana gelir.

Derinin biyolojik yapisi

% 65 su, % 32.5 protein, % 2 yağ, % 0,5 mineral tuzlardan ve % 0,5 diğer unsurlardan meydana gelir.

Ham derinin korunması (konservasyonu): Konservasyon; kesilen hayvanın sırtından yüzülmüş ham derinin mamul deri eldesi için işlentiye alınmasına kadar geçen süre içerisinde mikroorganizma faaliyetleri sonucu bozulmasını önlemek amacıyla bünyesindeki suyun çeşitli yöntemlerle mikroorganizma faaliyetlerini durdurmak amacıyla yapılan işlemler için kullanılan terimdir.

Deri teknolojisi islem basamaklari

ıslatma-Yumuşatma
Berrak, sertliği düşük bakterilerden arınmış demir bileşikleri ihtiva etmeyen suyla yapılır. Amaç tuz, gübre, idrar, kan, vs. gibi kirlerin giderilmesi ve suda çözünebilen proteinlerin uzaklaştırılmasıdır. Diğer önemli bir nokta ise salamura süresinde derinin kaybettiği suyun takrar kazandırılmasıdır (% 65'e çıkarılır). Yumuşama süresi aşağı-yukarı 24-48 saat arasındadır.
Kireçlenme (Kalsiyum hidroksit)-Zırnıklama (sodyum sülfür)
Kireçlemenin gayesi kıl köklerini gevşetmek, derinin şişmesini sağlamaktır. Tüylü (Kürk) deri yapılmak istendiğinde kireçlenme-zırnıklama işlemi yapılmaz.

Kireçleme-zırnıklama işlemi bitmiş deri kavalata makinasına gelir. Derinin yüzülen kısmı (alt deri)nın et ve yağ tabakaları burada giderilir. Artıklara karnas denir. Bunlardan yağ ve hayvan yemi yapılabilir. Deriyi ısı, nem, mikroorganizmalara karşı dayanıklı hale getirmek ve deriye teknik karakter kazandırmak gayesi ile yapılan operasyonların tamamına debagat işlemi veya dabağlama, dabağlanan yere de tabağhane denir.

Web Tasarım : by Murat Sümbül